Preken

Hieronder tref je een link aan naar mijn preken.

Sommige zijn voor het gemak in pdf-formaat opgemaakt.

Op 10 maart 2019 lazen we het verhaal van Jezus’ beproeving in de woestijn. Jezus staat als een huis aan het begin van de Veertigdagentijd!

Op zondag 3 december 2018, de eerste zondag van Advent, ging het over moeilijke eindtijdprofetieën, van Zacharia én van Jezus.

Op 25 november 2018, Eeuwigheidszondag, zijn de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Het ging natuurlijk over dood en afscheid nemen, maar ook over engelen en overleven.

Op zondag 11 november 2018 lazen we over liefde tot God en de naaste. Hoe lastig kan dat zijn!

Job en Jezus kwamen samen in de preek van zondag 4 november 2018. Natuurlijk hebben we geluisterd naar Händel:  “I know that my Redeemer liveth”.

Tijdens de Jeugddienst op 28 oktober 2018 zijn we afgeweken van het rooster. De vraag was: hoe zou Jezus naar z’n moeder ge-appt hebben als Hij haar over de Samaritaanse vrouw wilde informeren?

Op 21 oktober 2018 was ik in mijn eerste gemeente, Nieuwdorp (Zld). Daar ging het over Jakob bij de Jabbok.

Op 14 oktober 2018 hoorden we voor de zoveelste keer het verhaal van de rijke jongeling. Zucht. Kan het ook anders? Natuurlijk!

In de dienst van 7 oktober 2018 lazen we over één van de meest heikele onderwerpen, de echtscheiding. Wat God samengevoegd heeft enz. Toch weer verrassingen!

Op de laatste zondag van september 2018 was ik in de middagdienst te gast in Heusden. Het ging over de arbeiders in de wijngaard. Iedereen mag meedoen!